Met een heggenschaar snoeit u de heg precies zoals u wilt, in een artistieke vorm of strak en netjes. Heggenscharen zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd één geschikt is voor uw wensen. Een kleine elektrische heggenschaar is ideaal voor kleine, gevormde struiken en een lange benzine heggenschaar is geschikt voor heggen met een grote oppervlakte. Voor de stukken waar u zelf niet bij kan, zoals bovenop de heg, is er de stokheggenschaar. Deze verlengt de hoogte waarop u kan snoeien met wel twee meter. Kortom, wat u ook nodig heeft, de heggenschaar voor u bestaat.

Toont alle 22 resultaten

HUSQVARNA Aspire™ S20-P4A Multitool

Vanaf  132,00

HUSQVARNA Aspire H50-P4A Heggenschaar

Vanaf  142,00

HUSQVARNA Aspire SE20-P4A Heggenschaar met stok

Vanaf  189,00

HUSQVARNA 115iHD45 Heggenschaar

Vanaf  192,00

HUSQVARNA 215iHD45 Heggenschaar

Vanaf  210,00

HUSQVARNA 120iTK4-H Stokheggenschaar

Vanaf  219,00

HUSQVARNA 122HD45 Heggenschaar

 333,00

HUSQVARNA 322iHD60 Heggenschaar

 351,00

HUSQVARNA 122HD60 Heggenschaar

 377,00

HUSQVARNA 322HD60 Heggenschaar

 483,00

HUSQVARNA 520iHE3 Stokheggenschaar

 526,00

HUSQVARNA 525iHE4 Stokheggenschaar

 561,00

HUSQVARNA 522iHDR60 Heggenschaar

 571,00

HUSQVARNA 522iHD60 Heggenschaar

 571,00

HUSQVARNA 520iHT4 Stokheggenschaar

 614,00

Husqvarna 522iHD75 Heggenschaar

 614,00

HUSQVARNA 522HDR60X Heggenschaar

 746,00

HUSQVARNA 522HD60X Heggenschaar

 746,00

HUSQVARNA 522HDR75X Heggenschaar

 790,00

HUSQVARNA 522HSR75X Heggenschaar

 790,00

HUSQVARNA 525HE3 Stokheggenschaar

 878,00

HUSQVARNA 525HE4 Stokheggenschaar

 966,00

Waar moet u op letten bij de aankoop van een heggenschaar?

Brandstof

Onze heggenscharen zijn beschikbaar met een elektrische of benzine motor. Het voordeel van een elektrische motor is de lichtheid van de machine, het lage geluidsniveau en de milieuvriendelijkheid. Daarnaast beschikken ze over een accu, waardoor u geen last heeft van een snoer. De accu’s moeten wel regelmatig opgeladen worden, zorg daarom dat u altijd een extra accu bij de hand heeft.

Qua vermogen doen elektrische en benzine heggenscharen bijna niet voor elkaar onder. Maar de snijsnelheid en capaciteit van een benzine heggenschaar gaat toch nog iets verder dan dat van een elektrische heggenschaar. Wel heeft een benzine heggenschaar waarschijnlijk meer onderhoud nodig en is het verstandig een jerrycan benzine bij de hand te hebben.

Snijsnelheid/vermogen

De snijsnelheid en het vermogen zeggen, samen met de meslengte, het meest over de capaciteit van een heggenschaar. Een combinatie van vermogen en messnelheid zorgt ervoor dat de messen soepel door het hout snijden, zo wordt elke snoeibeurt een eitje.

Meslengte

Een langer mes is effectiever, omdat u in één beweging meer takken meeneemt. Een lang mes is daardoor geschikt voor rechte, hoge en lange heggen. Een kort mes is meer geschikt voor kleine en gevormde struiken. U kunt hiermee preciezer snoeien, waardoor u de heg precies zo vormt zoals u wilt.

Tandmes opening

De tandmesopening is de ruimte tussen twee messen op het blad van de heggenschaar. Hier komen de takken tussen, waarna ze door het heen en weer bewegen van de scherpe messen afgesneden worden. Het is niet aan te raden om dikke takken, die maar net in tussen de tandmesopening passen, te snoeien met een heggenschaar. Dit is schadelijk voor de machine, waardoor hij veel sneller kapot gaat. Gebruik in plaats hiervan een snoeizaag, die speciaal ontworpen is om dikke takken door te zagen.

Geluidsniveau

Bij een geluidsniveau boven de 80 dB(A) kan na langere tijd gehoorbeschadiging optreden. Draag daarom altijd gehoorbescherming als u een heggenschaar gebruikt. Als u minder lawaai wilt maken, om bijvoorbeeld ook ‘s avonds of in een wijk te snoeien, dan raden we een elektrische heggenschaar aan.

Een hakselaar kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u heggenscharen van Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw heggenschaar nodig? Neem dan contact met ons op.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over heggenscharen

Wat is een stokheggenschaar?

Een stokheggenschaar is een heggenschaar met een lange steel. Het snijmes is op het uiteinde van de steel gemonteerd en is kantelbaar. Hierdoor heeft u meer bereik om verder van u af te snoeien en door het snijmes te kantelen snoeit u met gemak de bovenkant van een hoge heg.

Vergt een heggenschaar veel onderhoud?

Een heggenschaar vergt best wat regelmatig onderhoud. Zo moeten de messen na elke snoeibeurt schoongemaakt worden, omdat ze anders stroef gaan lopen. Daarnaast is het belangrijk om bij een benzine heggenschaar het luchtfilter schoon te houden, een vol luchtfilter zorgt ervoor dat de warmte in de benzinemotor blijft zitten, wat niet goed is. Voor professioneel onderhoud kan u ook bij ons terecht.

Kan ik met een heggenschaar ook dikke takken snoeien?

Takken van ruim boven de drie centimeter kunnen niet met een heggenschaar gesnoeid worden. Zitten er wel een aantal van deze takken in uw heg? Gebruik dan een snoeizaag.

Is een heggenschaar veilig?

Heggenscharen hebben ingebouwde veiligheidssystemen waardoor het snijblad bijvoorbeeld stopt als er een vinger tussenkomt. Controleer altijd in de handleiding welke veiligheidssystemen uw heggenschaar heeft. Om uzelf verder te beschermen is het raadzaam om een veiligheidsbril, gehoorbescherming en werkhandschoenen te dragen.