Voor zware maaiklussen op plekken waar een grasmaaier niet kan komen gebruikt u een bosmaaier. Met een grasmes zorgt u ervoor dat niet alleen gras kan maaien, maar ook riet, onkruid, sommige houtsoorten en struiken. Een grasmes doet dit veel efficiënter dan een trimmerdraad en kan veel stevigere begroeiing aan. Daarnaast hoeft het ook niet vaak vervangen te worden, het grasmes kan namelijk geslepen worden. Al met al maakt dit een grasmes de ideale oplossing om te maaien in slootkanten, weilanden, bossen en natuurlijke tuinen.

Toont alle 6 resultaten

HUSQVARNA Grasmes 4-tands (275mm)

 32,29

HUSQVARNA Grasmes 3-tands (300mm)

 41,79

HUSQVARNA Grasmes 3-tands (255mm)

 26,59

HUSQVARNA Grasmes 8-tands (250mm)

 26,59

HUSQVARNA Grasmes 4-tands (255mm)

 24,69

HUSQVARNA Grasmes 3-tands (350mm)

 39,89

Waar moet u op letten bij de aankoop van een grasmes? 

Type grasmes 

Drietands 

Drietands messen zijn de meest gebruikte grasmessen en werken voor de meeste gebruikers uitstekend. 

Viertands 

Door het extra mes van het viertands grasmes komt de bosmaaier vaker gras tegen. Zo snijdt hij dus meer gras per omwenteling. Wel kost dit extra vermogen, waardoor het moeilijker wordt door stugge begroeiing te snijden. 

Achttands 

Een achttands mes snijdt het gras heel netjes af, waarna het via het mes op de grond valt. Hierdoor verspreidt het gemaaide gras zich niet, maar ligt het in een nette rij na het maaien. 

Zaagblad 

Een zaagblad heeft kleine tandjes en kan ook takken en kreupelhout zagen. 

Diameter 

Er zit best wat verschil in de grootste en kleinste grasmessen, vandaar dat het goed is om het verschil te weten. Een kleiner mes snijdt een kleiner oppervlak dan een groot mes, dat zorgt ervoor dat u met een groot mes dus eerder klaar bent dan met een klein mes. Wel is het zo dat u met een klein mes wat preciezer rondom bomen of langs randen kan snijden. Let op: gebruik nooit een mes dat te klein of te groot is voor uw bosmaaier, dit kan gevaarlijk zijn. Check daarom altijd of uw grasmes geschikt is voor uw bosmaaier. 

Geschikte machines 

Houdt dit goed in de gaten. Niemand wil met een grasmes komen te zitten die hij niet voor zijn bosmaaier kan gebruiken. Ook kan een niet goed passend grasmes losschieten en dat is al helemaal niet handig. Houdt u dus aan het geschikte mes voor uw bosmaaier. 

Een grasmes kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u grasmessen van Stihl en Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit topmerken zijn die leveren op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie. 

We adviseren om uw grasmes goed scherp te houden met een vijlkit of door hem af en toe door ons te laten slijpen. Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw bosmaaier nodig? Ook dan kan u bij ons terecht. 

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren. 

Veelgestelde vragen over grasmessen 

Wanneer gebruik ik een grasmes en wanneer een trimmerdraad? 

Een grasmes kan veel stevigere begroeiing aan dan een trimmerdraad. Wel kan een trimmerdraad wat preciezer maaien en maakt hij niet zoveel schade als hij bijvoorbeeld tegen een boom of muurtje aankomt. Een trimmerdraad is daarom dus meer geschikt voor precisiewerk zoals randjes trimmen en een grasmes voor het stevige werk waarbij precisie niet zo belangrijk is.

Voor welke begroeiing kan ik een grasmes gebruiken?

Onder andere:

  • Onkruid (brandnetel, berenklauw, distel etc.)
  • Hoog gras
  • Riet
  • Doornen
  • Kreupelhout (met zaagblad)
  • Takken (met zaagblad)
  •  

    Hoe werk ik veilig met een grasmes? 

    Een grasmes biedt enorme praktische voordelen, maar daarbij komt wel dat er veilig mee om gegaan moet worden. Een grasmes is namelijk scherp en van stevig metaal gemaakt, dit komt hard aan als u er in contact zou komen. Het mes draait ook snel rond waardoor afgesneden deeltjes rond kunnen vliegen. Draag daarom altijd voldoende beschermende kleding: Een lange (liefst beschermende) broek, lange mouwen, gehoorbescherming, gezichtsbescherming (kap of bril), stevige (beschermende) schoenen en handschoenen.