Hier vindt u maaimessen voor zware maaiklussen en onkruidborstels om uw tuin schoon te houden. Geschikt voor bosmaaiers.

Een maaimes zorgt ervoor dat u niet alleen gazongras, maar ook andere gewassen kunt maaien. Met een maaimes maait u ook stevig onkruid, taai gras, riet en licht kreupelhout, zoals doornstruiken. Zo houdt u ook slootkanten en andere stukken tuin met taaie gewassen netjes.

Een onkruidborstel zorgt ervoor dat u niet zelf elk naatje en hoekje van uw tuin met de hand onkruidvrij moet maken. U monteert de staalborstel op uw bosmaaier en de machine doet het zware werk voor u. Dankzij de stevige metalen borstel en de kracht van de machine is ook het resultaat beter dan wanneer u alles met de hand moet doen.

Toont alle 9 resultaten

HUSQVARNA Grasmes 4-tands (255mm)

 27,00

HUSQVARNA Grasmes 8-tands (250mm)

 27,00

HUSQVARNA Grasmes 3-tands (255mm)

 27,00

Ozaki Onkruidborstel 150mm

 29,00

Ozaki Onkruidborstel 150mm (hoge borstel)

 29,00

Ozaki Onkruidborstel 200mm

 30,00

HUSQVARNA Grasmes 4-tands (275mm)

 33,00

HUSQVARNA Grasmes 3-tands (350mm)

 43,00

HUSQVARNA Grasmes 3-tands (300mm)

 43,00

Waar moet u op letten bij de aankoop van een maaimes

Type grasmes 

Drietands 
Drietands messen zijn de meest gebruikte grasmessen en werken voor de meeste gebruikers uitstekend. 

Viertands 
Door het extra mes van het viertands grasmes komt de bosmaaier vaker gras tegen. Zo snijdt hij dus meer gras per omwenteling. Wel kost dit extra vermogen, waardoor het moeilijker wordt door stugge begroeiing te snijden. 

Achttands 
Een achttands mes snijdt het gras heel netjes af, waarna het via het mes op de grond valt. Hierdoor verspreidt het gemaaide gras zich niet, maar ligt het in een nette rij na het maaien. 

Zaagblad 
Een zaagblad heeft kleine tandjes en kan ook takken en kreupelhout zagen. 

Diameter 

Er zit best wat verschil in de grootste en kleinste grasmessen, vandaar dat het goed is om het verschil te weten. Een kleiner mes snijdt een kleiner oppervlak dan een groot mes, dat zorgt ervoor dat u met een groot mes dus eerder klaar bent dan met een klein mes. Wel is het zo dat u met een klein mes wat preciezer rondom bomen of langs randen kan snijden. Let op: gebruik nooit een mes dat te klein of te groot is voor uw bosmaaier, dit kan gevaarlijk zijn. Check daarom altijd of uw grasmes geschikt is voor uw bosmaaier. 

Geschikte machines 

Houdt dit goed in de gaten. Niemand wil met een grasmes komen te zitten die hij niet voor zijn bosmaaier kan gebruiken. Ook kan een niet goed passend grasmes losschieten en dat is al helemaal niet handig. Houdt u dus aan het geschikte mes voor uw bosmaaier. 

Waar moet u op letten bij de aankoop van een onkruidborstel?

Diameter

Hoe groter de diameter, hoe sneller u klaar bent met het schrobben van grote oppervlakken. Wel kan u met een grotere borstel minder precies schoonmaken, dus is een kleine borstel geschikter als kieren en gaten wilt schoonmaken.

Aansluiting

Dit is de afmeting van het aansluitgat van de onkruidborstel. Aansluitingen van 25,4 mm en 20 mm zijn ook geschikt voor Husqvarna bosmaaiers, check wel altijd even welke afmeting uw bosmaaier heeft, dit verschilt per model.

Een bosmaaier accessoire kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u grasmessen van Stihl en Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit topmerken zijn die leveren op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie. Grasborstels zijn van het merk Ozaki, een universeel bruikbaar merk met goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw bosmaaier nodig? Ook dan kan u bij ons terecht. 

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren. 

Veelgestelde vragen over bosmaaier accessoires

Wanneer gebruik ik een grasmes en wanneer een trimmerdraad? 

Een grasmes kan veel stevigere begroeiing aan dan een trimmerdraad. Wel kan een trimmerdraad wat preciezer maaien en maakt hij niet zoveel schade als hij bijvoorbeeld tegen een boom of muurtje aankomt. Een trimmerdraad is daarom dus meer geschikt voor precisiewerk zoals randjes trimmen en een grasmes voor het stevige werk waarbij precisie niet zo belangrijk is.

Voor welke begroeiing kan ik een grasmes gebruiken?

Onder andere:

  • Onkruid (brandnetel, berenklauw, distel etc.)
  • Hoog gras
  • Riet
  • Doornen
  • Kreupelhout (met zaagblad)
  • Takken (met zaagblad)
Hoe werk ik veilig met een grasmes? 

Een grasmes biedt enorme praktische voordelen, maar daarbij komt wel dat er veilig mee om gegaan moet worden. Een grasmes is namelijk scherp en van stevig metaal gemaakt, dit komt hard aan als u er in contact zou komen. Het mes draait ook snel rond waardoor afgesneden deeltjes rond kunnen vliegen. Draag daarom altijd voldoende beschermende kleding: Een lange (liefst beschermende) broek, lange mouwen, gehoorbescherming, gezichtsbescherming (kap of bril), stevige (beschermende) schoenen en handschoenen.