Een bladblazer is het hele jaar door te gebruiken om allerlei tuinafval mee op te ruimen. In de herfst blaast u met de bladblazer alle gevallen bladeren op een hoop, in de winter blaast u sneeuw aan de kant en in het hoogseizoen ruimt u er snoeiafval mee op. Voor zware en grote klussen zijn er de ruggedragen bladblazers. Ze leveren extra kracht die nodig is als u de bladblazer professioneel gebruikt of als u zwaar materiaal op een hoop wilt blazen. Een bladblazer is dus niet alleen handig om blad mee te blazen, maar is het hele jaar voor allerlei klussen inzetbaar.

Toont alle 18 resultaten

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HUSQVARNA Aspire B8X-P4A Bladblazer

Vanaf  133,00
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HUSQVARNA 120iBV Bladblazer/Bladzuiger

Vanaf  189,00
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HUSQVARNA 230iB Bladblazer

Vanaf  199,00
Bladblazer
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HUSQVARNA 120iB Bladblazer

Vanaf  208,00

HUSQVARNA 325iB Bladblazer

 332,00

HUSQVARNA 125B Bladblazer

 360,00

HUSQVARNA 320iB Bladblazer

 370,00

HUSQVARNA 345BT Bladblazer

 398,00

HUSQVARNA 125BVx Bladblazer

 408,00

HUSQVARNA 340iBT Bladblazer

 522,00

HUSQVARNA 525BX Bladblazer

 522,00

HUSQVARNA 525iB Mark II Bladblazer

 522,00

HUSQVARNA 530iBX Bladblazer

 569,00

HUSQVARNA 350BT Bladblazer

 664,00

HUSQVARNA 360BT Bladblazer

 712,00

HUSQVARNA 550iBTX Bladblazer

 759,00

HUSQVARNA 570BTS Bladblazer

 949,00

HUSQVARNA 580BTS Bladblazer

 1.044,00

Waar moet u op letten bij de aankoop van een bladblazer?

Brandstof

Er zijn twee soorten aandrijving beschikbaar voor bladblazers: accu en benzine. Welke van de twee u nodig heeft is vooral afhankelijk van uw prioriteiten.

Zo is een bladblazer op accu over het algemeen stiller en lichter. Daarbij komt ook nog dat hij dankzij de elektrische aandrijving geen directe uitstoot heeft en u geen benzine hoeft te kopen. Husqvarna’s elektrische bladblazers gebruiken allemaal een accu, waardoor u niet belemmerd wordt door een snoer. Wilt u dus weinig lawaai maken, geen uitstoot en extra gebruikscomfort, dan is een accu bladblazer ideaal voor u.

Een accu bladblazer heeft dus een aantal grote voordelen, maar toch kan het zijn dat een bladblazer op benzine voor u beter is. Voor professioneel gebruik en zware klussen zijn deze blazers nog steeds geschikter, de sterkste bladblazers die beschikbaar zijn lopen namelijk nog steeds op benzine.

Draagwijze

Als u een zeer krachtige bladblazer nodig hebt is deze ook zwaar, maar dit wordt opgelost met een draagtuig. Dit zorgt ervoor dat u de machine op de rug en schouders draagt, waardoor het gewicht verdeeld wordt. Zo is ook het gebruik van de sterkste bladblazers comfortabel.

Let bij een handgedragen blazer ook op het gewicht, een lichtere bladblazer is comfortabeler in gebruik.

Luchtsnelheid en blaaskracht

Een bladblazer met hoge blaaskracht en luchtsnelheid is handig als u bijvoorbeeld zwaar geworden blad wilt wegblazen. Vooral als het blad nat geworden is of als u een groot oppervlak wilt schoonblazen kunt u wel wat extra power gebruiken.

Die luchtsnelheid en blaaskracht is echter niet altijd aan te raden. In een kleine tuin of in de buurt van auto’s is het beter om een bladblazer uit de lagere kracht klassekrachtsklasse te gebruiken. Hiermee kan u het blazen beter beheersen en preciezer uitvoeren, waardoor het blad niet alle kanten opwaait. Ook rondom auto’s of ramen is het beter om een minder krachtige bladblazer te gebruiken. Bij gebruik van een krachtige rugbladblazer komen er namelijk weleens steentjes en andere harde voorwerpen los van de grond die krassen kunnen maken.

Geluidsniveau

Let bij het gebruik van een bladblazer altijd op het geluidsniveau. Is het geluidsniveau bij uw oor boven de 80 dB(A), dan kan het na verloop van tijd al schadelijk zijn. Draag bij gebruik van een bladblazer dus altijd geluidsbescherming. Daarnaast is het ook handig om in de gaten te houden als u rekening met uw omgeving wilt houden qua geluidsoverlast. Ga in dat geval voor een elektrische blazer, die zijn gemiddeld minder luidruchtig.

Gewicht

Let bij een handgedragen bladblazer op dat hij niet te zwaar is, zeker als u hem langere tijd gebruikt. Heeft u behoefte aan een lichte machine, dan is het ook in dit geval slimmer om voor een elektrisch model te gaan.

Een bladblazer kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u bladblazers van Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw bladblazer nodig? Neem dan contact met ons op.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over bladblazers

Waar kan ik een bladblazer voor gebruiken?

Natuurlijk kan u een bladblazer in het najaar gebruiken om gevallen blad op te ruimen, maar dat is niet alles. U kan er ook mee sneeuwruimen, stof wegblazen, snoeiafval of stro op een hoop blazen.

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen met een bladblazer?

Vanwege rondvliegend stof etc. is het altijd slim om een veiligheidsbril te dragen. Daarnaast is het slim om de blaaskracht laag te houden rond kwetsbare voorwerpen zoals auto’s en ramen. Rondvliegend zand of kleine steentjes die wegschieten kunnen beschadigend zijn.

Ik wil mijn bladblazer ook gebruiken als bladzuiger, kan dat?

De Husqvarna 125BVx heeft ook een zuigfunctie en kan worden uitgerust met een opvangzak. De andere modellen zijn gespecialiseerd in bladblazen.

Is een bladblazer makkelijk op te bergen?

De meeste bladblazers hebben een afneembaar blaasstuk, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt. Daarnaast heeft een handgedragen bladblazer altijd een handvat waaraan u hem makkelijk op kan hangen. Zo neemt hij geen ruimte op de grond in beslag. Ook zijn handgedragen bladblazers smal en langwerpig, waardoor ze makkelijk op een schap zijn op te bergen. Voor een ruggedragen bladblazer moet u wat meer ruimte vrij houden, waarbij ook komt dat ze zwaar zijn en dus een stevige schap of hanger vereisen.