Hakselaars
Hakselaars zijn ideaal om takken, bladeren en stronken te versnipperen en klein te maken. Dit is ideaal om snoeiafval klein te maken, zodat u het makkelijk kan opruimen en af kan voeren. Versnipperaars zijn er in alle soorten en maten, van elektrische modellen voor thuisgebruik tot grote machines voor professioneel gebruik. Hoe dikker de takken zijn die u wilt versnipperen, hoe krachtiger de versnipperaar moet zijn. Voor elke klus is er een hakselaar die het aankan.
Toont alle 16 resultaten
Waar moet u op letten bij de aankoop van een hakselaar?
Brandstof
Hakselaars zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen: elektrisch en fossiel aangedreven. Elektrische hakselaars zijn over het algemeen geschikt voor persoonlijk gebruik en voldoen voor de gemiddelde tuineigenaar. Ze leveren dezelfde prestaties als hetzelfde model met een benzinemotor en hebben het voordeel dat ze stiller en zuiniger zijn. Let daarbij wel op dat de meeste elektrische versnipperaars een stekker gebruiken, waardoor u een verlengsnoer nodig hebt om ze te gebruiken. Een accu-model is daarom ideaal als u daar geen last van wilt hebben.
De hakselaars op fossiele brandstof in het hogere segment zijn de sterkste hakselaars die we hebben. Voor professionele klussen heeft u dus een hakselaar op benzine of diesel nodig.
Takdiameter
De maximale takdikte verschilt per hakselaar, het is daarom belangrijk om de hakselaar met de juiste capaciteit te kiezen. Te dikke takken in een versnipperaar stoppen is niet goed voor de machine en levert niet het beste resultaat.
Capaciteit per uur
De capaciteit per uur geeft aan hoeveel hout u kan verwerken per uur. Dit is door de fabrikant aangegeven als kruiwagens per uur, waarbij uitgegaan is van zo’n 80-100 liter per kruiwagen.
Onderstel
Hakselaars worden geleverd op verschillende onderstellen. De meest voorkomende variant heeft twee wielen en een standaard. Deze machine moet dus gedeeltelijk opgetild worden om te verplaatsen.
Voor meer bewegingsvrijheid is er ook de hakselaar met vier wielen. Deze rijdt u gewoon van plek naar plek, zonder hem op te hoeven tillen.
Voor slecht begaanbare grond is er ook een onderstel met rupsbanden. Deze hakselaars hebben extra grip en kunnen op plekken komen waar normale banden wegzakken of vast komen te zitten.
Als laatste is er de hakselaar op aanhanger onderstel. Vooral voor grote, zware machines is dit ideaal. Op deze manier is de hakselaar met de auto of trekker overal mee naartoe te nemen, zonder dat u extra opslagplaats in een kar of achterbak nodig heeft.
Opvangzak
Hakselaars voor persoonlijk gebruik beschikken meestal over een opvangzak, dit scheelt een hoop opruimwerk na het versnipperen. De zakken zijn eenvoudig afneembaar en in een kruiwagen of afvalbak te kiepen. Versnippert u dikkere takken, dan is het ook handig een grotere zak te hebben vanwege het extra volume van de takken.
Invoerhoogte
De invoerhoogte van een versnipperaar is belangrijk om in de gaten te houden, omdat het invloed heeft op het gebruikscomfort. Een invoerhoogte rond uw middel is het meest comfortabel om mee te werken. Een hoge invoer wordt naar verloop van tijd vermoeiend.
Een hakselaar kopen bij Van Dolderen
Bij Van Dolderen Machines vindt u hakselaars van ELIET. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.
Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw hakselaar nodig? Neem dan contact met ons op.
Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.
Veelgestelde vragen over hakselaars
Zit er een verschil tussen hakselaars en versnipperaars?
In dit geval bedoelen we met allebei de termen hetzelfde. De termen worden bij houtversnipperaars door elkaar gebruikt. Met beide termen bedoelen we een machine die takken en stronken tot kleine stukjes versnijdt.
Is het veilig om met een hakselaar te werken?
Zolang u zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt is het werken met een hakselaar veilig, lees daarom ook altijd de veiligheidsinstructies in de handleiding. Draag daarbij ook passende kleding zoals gehoorbescherming en een veiligheidsbril.