De kettingzaag is ideaal voor elke klus waarbij u hout moet zagen. Met de snel ronddraaiende scherpe messen zaagt men door alles heen, van tak tot boomstam en zacht tot hard hout. Het is de ideale machine om brandhout te zagen, bomen te vellen of balken op maat te zagen. Verder beschikken onze kettingzagen over vernuftige technologie die brandstof besparen, betere prestaties leveren en het gebruiksgemak verhogen. Wat uw klus ook is en wat u ook van een kettingzaag verlangt, er is er één die bij u past.

Resultaat 1–24 van de 45 resultaten wordt getoond

HUSQVARNA 120 Mark II Kettingzaag

 208,00

HUSQVARNA 130 Kettingzaag

 265,00

HUSQVARNA 420EL Kettingzaag

 303,00

HUSQVARNA 120i Kettingzaag

Vanaf  313,00

HUSQVARNA 225i Kettingzaag

Vanaf  313,00

HUSQVARNA 135 Mark II Kettingzaag

 332,00

HUSQVARNA 240i Kettingzaag

Vanaf  379,00

HUSQVARNA 435 Kettingzaag

 474,00

HUSQVARNA 330i Kettingzaag

 474,00

HUSQVARNA 435i Kettingzaag

Vanaf  474,00

HUSQVARNA 340i Kettingzaag

 522,00

HUSQVARNA T435 Kettingzaag

 541,00

HUSQVARNA 435 E-Series II Kettingzaag

 569,00

HUSQVARNA 535i XP Kettingzaag

 569,00

HUSQVARNA T535i XP Kettingzaag

Vanaf  569,00

HUSQVARNA 440 Kettingzaag

 598,00

HUSQVARNA T525 Kettingzaag

 617,00

HUSQVARNA 440 II E-Series Kettingzaag

 617,00

HUSQVARNA 445 II Kettingzaag

Vanaf  636,00

HUSQVARNA 450 Kettingzaag

Vanaf  740,00

HUSQVARNA 540i XP Kettingzaag

Vanaf  755,10

HUSQVARNA 455 Rancher Kettingzaag

 807,00

HUSQVARNA T542i XP Kettingzaag

Vanaf  816,00

HUSQVARNA T540i XP G Kettingzaag

Vanaf  835,00

Waar moet u op letten bij de aankoop van een kettingzaag?

Brandstof

Kettingzagen zijn beschikbaar in een elektrische of benzine variant. Een elektrische kettingzaag is over het algemeen lichter en minder luidruchtig, maar heeft ook minder vermogen. Toch zijn er tegenwoordig ook elektrische kettingzagen die professioneel gebruikt kunnen worden, zoals de 540i XP. Alle elektrische kettingzagen zijn uitgerust met een accu, u hoeft dus geen rekening te houden met een snoer.

Benzine kettingzagen zijn zwaar, stevig gebouwd en geschikt voor professioneel gebruik. U zult zien dat de kettingzagen met de beste prestaties vooral benzine kettingzagen zijn. Bent u dus een arborist, hovenier of hovenier, dan is een benzine kettingzaag de beste optie.

Vermogen

Hoe zwaarder de klus, des te meer vermogen u nodig heeft. Gebruikt u de kettingzaag alleen om takken weg te snoeien, brandhout te zagen en dunne boompjes mee om te zagen, dan heeft u niet zoveel vermogen nodig en kunnen elektrische kettingzagen het ook wel aan.

Wilt u middelgrote tot grote bomen vellen en tot brandhout zagen, dan heeft u een kettingzaag met veel vermogen nodig. Wellicht is een professionele kettingzaag dan wat voor u, in ons assortiment te herkennen aan de modelnaam, die begint namelijk met een T.

Kettingsnelheid

Kettingsnelheid gaat vaak gelijk op met het vermogen van de kettingzaag. Over het algemeen geldt dat een hoog vermogen zorgt voor een hoge kettingsnelheid. Een hoge kettingsnelheid zorgt ervoor dat u makkelijker door hout heen zaagt en maakt zagen voor langere tijd minder zwaar.

Zaagbladlengte/min.-max.

Hoe dikker het hout dat u wilt zagen, hoe langer het zaagblad moet zijn. Om takken en dunne bomen te zagen heeft u genoeg aan een zaagblad van 30 cm. Wilt u dikkere bomen zagen, dan is een zaagblad van minimaal 35 centimeter aan te raden.

Alle kettingzagen komen met een standaard zaagblad, dit is aangegeven als de zaagbladlengte. Het is ook mogelijk om ze met kortere of langer zaagbladen uit te rusten, dit is aangegeven met de minimale en maximale zaagbladlengte.

Geluidsniveau

Kettingzagen maken behoorlijk veel geluid en daarom moet u altijd gehoorbescherming dragen als u er één gebruikt. Wilt u minder geluid maken voor uw omgeving? Dan is het aan te raden een elektrische kettingzaag te gebruiken, die maken minder geluid.

Een kettingzaag kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u kettingzagen van Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

We adviseren om uw kettingzaag in ieder geval één keer per jaar grondig na te kijken en onderhoud te laten doen. Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw kettingzaag nodig? Neem dan contact met ons op.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over kettingzagen

Hoe vaak moet mijn zaagketting geslepen worden?

Als u op de zaag moet duwen om door het hout heen te komen, is het tijd om de ketting te slijpen. Als u merkt dat de ketting bot wordt, slijp hem dan meteen. Een botte ketting levert niet alleen slechtere prestaties, het zorgt ook voor meer terugslag. Wilt u de ketting laten slijpen, dan kunnen wij dit voor u doen.

Is het veilig om met een kettingzaag te werken?

Om veilig met een kettingzaag te werken moet u wel uitgerust zijn met veiligheidskleding en van te voren weten hoe de kettingzaag veilig te gebruiken.

Mijn kettingzaag werkt niet goed, wat moet ik doen?

Als u het probleem zelf niet opgelost krijgt of het liever professioneel laat oplossen, kan u altijd bij ons terecht. Een aantal dingen kan u ook zelf, hier leggen we bijvoorbeeld uit wat de juiste kettingspanning is voor uw kettingzaag.

Ik wil een andere zaagbladlengte of ketting, kan dat? 

Elke kettingzaag wordt geleverd met een standaard zaagbladlengte en ketting. Mocht u een andere zaagbladlengte of ketting willen, dan kan u contact met ons opnemen en dan regelen we dat voor u. De minimale en maximale zaagbladlengte van elke kettingzaag vind u onder het kopje "Specificaties" op de productpagina.