Winteronderhoud
2023-2024

Waarom winteronderhoud?

Het maaiseizoen zit er weer bijna op en uw robotmaaier heeft weer behoorlijk wat uurtjes voor u gemaaid. Dag in dag uit, door weer en wind hield hij het gras kort en netjes en dat gaat natuurlijk niet in de koude kleren zitten. In al die tijd slijten bepaalde onderdelen, zoals de mesjes, wiellagers en elektromotoren. Ook kunnen er onderhuids dingen zitten die beter opgelost kunnen worden voordat het nieuwe maaiseizoen begint. Blijft de robotmaaier ermee doorrijden, dan wordt het namelijk alleen maar erger en levert hij op den duur niet meer wat u van hem gewend bent. Bij Van Dolderen doen we daarom in de wintermaanden altijd onderhoud aan uw robotmaaier. Zo houden we hem in topconditie en kan hij weer fris het nieuwe seizoen in.

 

Wat wordt er aan mijn robotmaaier gedaan? 

Als eerste maken we de machine van binnen en van buiten grondig schoon. Eerst doen we de buitenkant, waar we alle hardnekkige gras- en kleiresten wegspuiten en wegpoetsen. Vervolgens halen we de kap van de robotmaaier en controleren we of er geen vocht bij kwetsbare elektronica kan komen. Zo ziet uw robotmaaier er weer fris uit en blijft ook de elektronica in goede conditie.

Als we de maaier toch open hebben liggen doen we gelijk een grondige controle van alle belangrijke onderdelen. We kijken bijvoorbeeld of alle motoren nog goed lopen en of de lagers en wielen van de maaier nog goed zijn. Mocht er iets mis zijn dan kunnen we het gelijk repareren of vervangen. Dit doen we altijd in overleg met u, zodat u de baas blijft over wat er met uw robotmaaier gebeurt. Ook vragen we altijd garantie aan bij de fabrikant als uw robotmaaier nog binnen de garantietijd valt, zodat u daar geen tijd aan kwijt bent en geen onnodige kosten maakt.

Nadat alles mechanisch gecontroleerd en onderhouden is gaan we verder met de elektronica van de robotmaaier. We lezen de machine helemaal uit, zodat we kunnen zien of hij nog optimaal presteert. We kijken bijvoorbeeld of de accucapaciteit nog goed is en zorgen ook dat de maaier weer volgeladen bij u terugkomt aan de start van het maaiseizoen. Als laatste installeren we nog de nieuwste software-updates van Husqvarna en dan is uw robotmaaier weer helemaal klaar voor het nieuwe jaar.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Ophalen

Als u zich voor 10 november heeft aangemeld komen we uw robotmaaier tussen 10 november en 1 december bij u ophalen.  We laten u altijd van tevoren per mail weten wanneer we bij u langs komen. Mocht dit tijdstip niet uitkomen, dan kan u contact met ons opnemen om een andere afspraak te maken. Als de robotmaaier eenmaal bij ons is blijft hij de gehele winter bij ons in stalling en brengen we hem aan het begin van het maaiseizoen (februari/maart) weer bij u terug. 

Voor ons is het handig om de robotmaaier ook op te kunnen halen wanneer u niet thuis bent. Vandaar dat we u om toestemming vragen uw robotmaaier op te mogen halen wanneer u er zelf niet bent. We laten altijd van tevoren weten wanneer we komen en bij aankomst controleren we altijd even of u thuis bent. We verschaffen ons uiteraard alleen de noodzakelijke toegang tot uw terrein. 

Let op! Zorg ervoor dat uw robotmaaier in het laadstation staat of volledig opgeladen is vóór wij hem op komen halen.

Brengen

U kunt uw robotmaaier binnen onze openingstijden altijd bij ons komen brengen. Het liefst hebben we dit voor 10 november, dan kunnen wij garanderen dat u de robotmaaier weer voor het nieuwe maaiseizoen (februari/maart) kunt ophalen. Tegen die tijd geven we u een seintje en kan u hem binnen werktijden weer op komen halen. 

Uw gegevens

Uw persoonlijke gegevens worden puur voor praktische doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld om met u contact op te kunnen nemen over uw robotmaaier of om te weten waar we de robotmaaier moeten ophalen. Uw gegevens worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. 

De pincode hebben we nodig om toegang te krijgen tot uw robotmaaier, zonder de pincode kunnen we hem niet uitlezen en kunnen we geen updates installeren. Het type robotmaaier hebben we nodig zodat we rekening kunnen houden met bekende mankementen per type en zodat we weten welke onderdelen er allemaal in de machine zitten. 

Garantie

We vragen altijd garantie voor u aan als de machine nog binnen de garantietijd van de fabrikant valt. Wel zo handig, want dan loopt u niet tegen onnodige kosten aan!

 

Aanmelden voor winteronderhoud

Tip van ons: Als u zich voor 10 november aanmeld of uw robotmaaier langsbrengt weten we zeker dat we uw maaier voor het maaiseizoen af hebben, wel zo handig dus!

  Uw telefoonnummer

  Waar wilt u winteronderhoud aan?

  Type robotmaaier(s)

  Pincode robotmaaier(s)

  Laten ophalen of zelf brengen?

  Velden met ster zijn alleen van toepassing als u de optie "Laten ophalen" heeft geselecteerd.

  Ophaaladres*

  Hierbij geef ik Van Dolderen Machines toestemming mijn tuin te betreden om mijn robotmaaier op te halen voor winteronderhoud*