De verticuteermachine is een essentiële machine voor iedereen die een gezond gazon wilt. Op de bodem van elk gazon vormt over tijd een viltlaag. Deze laag bestaat uit dood gras en mos en is niet goed voor uw gazon. Deze laag zorgt er namelijk voor dat water, licht en verse lucht niet meer tot de bodem doordringt. Daarom is het belangrijk om uw gazon één of twee keer per jaar een beetje lucht te geven. Hier komt de verticuteermachine om de hoek kijken. Met een rij scherpe messen snijdt hij een stukje onder de grond de wortels van het mos af en opent de verticuteermachine weer voor water en lucht. Zo is uw gazon weer helemaal gezond na een verticuteerbeurt.

Toont alle 3 resultaten

ELIET E401 Honda GX Verticuteermachine

 1.529,00

ELIET E501 Pro Honda GX Verticuteermachine

 2.699,00

ELIET E750 Honda GX Verticuteermachine

 3.869,00

Waar moet u op letten bij aankoop van een verticuteermachine?

De grootte van uw gazon

Een gazon van een paar honderd vierkante meter kan u ook met een elektrische verticuteermachine aan. Heeft u een gazon van duizend vierkante meter, dan is het al aan te raden een professionele verticuteermachine op benzine aan te schaffen.

Werkbreedte

Het is aan te raden om de verticuteermachine met de juiste breedte voor uw gazon te kiezen. Hoe groter het grasoppervlak is, hoe meer u heeft aan een verticuteermachine met een grote werkbreedte. Let daarbij wel op of er geen smalle doorgangen in het gazon zijn waar de machine doorheen moet kunnen.

Diepte-instelling

U moet zelf de diepte van de messen van uw verticuteermachine instellen. De geadviseerde diepte is een centimeter diep. Om dit in te stellen is het handig om traploze diepte-instelling te hebben. Hierdoor stelt u de diepte precies goed in voor uw gazon en bent u niet afhankelijk van vooraf ingestelde snijdieptes.

Mesontkoppeling

De motor en de messen zijn bij deze verticuteermachines verbonden met een verticale riem. Dankzij dit systeem blijft de verbindingsriem ook tijdens gebruik in zijn natuurlijke vorm. Dit blijkt in de praktijk minder slijtage van de riem op te leveren en dus ook de levensduur te verlengen.

Permanent Puntige Messen™

De Permanent Puntige Messen van ELIET zijn zo ontworpen dat ze zelfslijpend zijn. Doordat ze langer scherp blijven verliezen ze hun grijpkracht op het mos niet, waardoor u niet dieper hoeft te verticuteren en daarmee het gazon meer beschadigd dan nodig is. Uiteraard gaan ze door het zelfslijpende effect ook langer mee en hoeft u dus minder vaak nieuwe messen voor uw verticuteermachine te halen.

Soort mes

Het soort mes geeft aan hoeveel messen de verticuteermachine heeft en wat de diameter per mes is.

Opvangzak

Sommige verticuteermachines komen met een opvangzak of hebben die als optie. Het handige hiervan is dat u het gazon na een verticuteerbeurt niet zelf hoeft op te ruimen met de grashark. Is de opvangzak een optie? Neem dan even contact op om te laten weten dat u er ook een opvangzak bij wilt.

Een verticuteermachine kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u verticuteermachines van ELIET. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over verticuteermachines

Waarom is verticuteren belangrijk?

Verticuteren is goed voor de gezondheid van het gazon. Gedurende het jaar vormt zich op het gazon een viltlaag van dood gras en mos, dit dicht de grond af waardoor er minder licht, water en lucht bijkomt. Ook verdringt mos het groeiende gras, wat de kwaliteit niet ten goede komt.

Wanneer moet ik mijn gazon verticuteren?

Eén of twee keer per jaar, namelijk in het voorjaar (april-mei) en in het najaar (september-oktober). Vooral in klei of veengrond is het beter om ook in het najaar te verticuteren, omdat mos daar sneller groeit.