Een stoksnoeizaag zorgt ervoor dat u takken kan zagen die buiten uw bereik hangen. De lange stok verlengt het bereik en zaagt u zo een tak uit de boom. Hierdoor heeft u geen trapje of hoogwerker meer nodig om uw boom bij te snoeien. Na gebruik haalt u de stok uit elkaar, waardoor hij ook nog eens makkelijk op te bergen is. Kortom, de stoksnoeizaag is een uitkomst voor elke bomensnoeier.

Toont alle 8 resultaten

HUSQVARNA 120iTK4-P Stokzaag

Vanaf  237,00

HUSQVARNA 120iTK4-PH Combimachine

Vanaf  313,00

HUSQVARNA 530iPX Stoksnoeizaag

 664,00

HUSQVARNA 530iP4 Stoksnoeizaag

 664,00

HUSQVARNA 530iPT5 Stoksnoeizaag

 712,00

HUSQVARNA 525P4S Stoksnoeizaag

 902,00

HUSQVARNA 525P5S Stoksnoeizaag

 949,00

HUSQVARNA 525PT5S Stoksnoeizaag

 1.139,00

Waar moet u op letten bij de aankoop van een stoksnoeizaag?

Gebruik

Een stoksnoeizaag is geschikt om boomonderhoud mee te doen. Dit betekend dat u er in het najaar uw bomen mee kan snoeien en takken af kan zagen. De stoksnoeizaag is niet geschikt om bomen mee te kappen of brandhout mee te zagen, hier heeft u een kettingzaag voor nodig.

Brandstof

Stoksnoeizagen zijn beschikbaar in een elektrische of benzine variant. Een elektrische stoksnoeizaag is over het algemeen lichter en minder luidruchtig, maar heeft ook minder vermogen. Alle elektrische stoksnoeizagen zijn uitgerust met een accu, u hoeft dus geen rekening te houden met een snoer.

Benzine stoksnoeizagen zijn zwaar, stevig gebouwd en geschikt voor professioneel gebruik. U zult zien dat de kettingzagen met de beste prestaties vooral benzine stoksnoeizagen zijn. Bent u dus een professioneel gebruiker, dan zijn deze het meest geschikt. Houdt wel in gedachten dat benzine stoksnoeizagen zwaarder zijn dan elektrische, wat het gebruikscomfort niet ten goede komt.

Vermogen

Hoe zwaarder de klus, des te meer vermogen u nodig heeft. Heeft u dus een boom met taaie dikke takken, ga dan voor meer vermogen. Ook als u voor langere tijd met de machine moet werken is het fijn om extra vermogen te hebben. Hierdoor zaagt u makkelijker door het hout en dat zorgt ervoor dat uw lichaam minder belast wordt.

Kettingsnelheid

Kettingsnelheid gaat vaak gelijk op met het vermogen van de stoksnoeizaag. Over het algemeen geldt dat een hoog vermogen zorgt voor een hoge kettingsnelheid. Een hoge kettingsnelheid zorgt ervoor dat u makkelijker door hout heen zaagt en maakt zagen voor langere tijd minder zwaar

Lengte

Dit is de maximale lengte van de stoksnoeizaag, inclusief het zaagblad. Stoksnoeizagen zijn meestal verstelbaar en kunnen dus ook korter gemaakt worden, om laaghangende takken te snoeien. Na gebruik kan u de stoksnoeizaag inklappen of uit elkaar halen, om hem op te bergen.

Zaagbladlengte/min.-max.

Hoe dikker het hout dat u wilt zagen, hoe langer het zaagblad moet zijn. Zolang het zaagblad langer is dan de takdikte zit u wel goed. Als u ook dikke takken en dunne bomen wilt zagen, moet u een zaagblad hebben van minimaal 30 cm.

Alle stoksnoeizagen komen met een standaard zaagblad, dit is aangegeven als de zaagbladlengte. Het is ook mogelijk om ze met kortere of langere zaagbladen uit te rusten, dit is aangegeven met de minimale en maximale zaagbladlengte.

Geluidsniveau

Let bij aankoop van een stoksnoeizaag altijd op het geluidsniveau. Vanaf 80 dB(A) kan geluid schadelijk zijn voor uw gehoor. Zorg bij een stoksnoeizaag die boven de 80 dB(A) geluid maakt daarom altijd voor goede gehoorbescherming.

Een stoksnoeizaag kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u stoksnoeizagen van Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

We adviseren om uw stoksnoeizaag in ieder geval één keer per jaar grondig na te kijken en onderhoud te laten doen. Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw stoksnoeizaag nodig? Neem dan contact met ons op.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over stoksnoeizagen

Hoe kan ik mijn snoeiafval makkelijk verwerken?

Een hakselaar versnippert al uw afvalhout tot kleine stukjes, waarna het makkelijk af te voeren is naar een milieustraat of als compost gebruikt kan worden. Zo hoeft u geen complete takken te vervoeren, maar alleen maar een zak snippers.

Kan ik met een stoksnoeizaag ook bomen kappen?

Nee. Vanwege het geringe vermogen en het korte zaagblad is dit niet mogelijk. Om bomen te kappen en brandhout te zagen heeft u een kettingzaag nodig.

Hoe werk ik veilig met een stoksnoeizaag?

Zorg dat u in ieder geval op de hoogte bent van alle veiligheidsvoorschriften. Draag in ieder geval een helm, gezichtsbescherming en gehoorbescherming. Deze handige helm heeft het alle drie in één.

Wanneer moet ik mijn zaagketting slijpen?

Als u op de zaag moet duwen om door het hout heen te komen, is het tijd om de ketting te slijpen. Als u merkt dat de ketting bot wordt, slijp hem dan meteen. Een botte ketting levert niet alleen slechtere prestaties, het zorgt ook voor meer terugslag. Wilt u de ketting laten slijpen, neem dan even contact op, dan doen wij het voor u.