Een zitmaaier is ideaal voor het maaien van grote gazons, sportvelden en golfbanen. Terwijl u comfortabel op de zitmaaier zit doet hij het zware werk. De klussen waar u normaal lang mee bezig zou zijn, zijn nu zo gedaan en u spaart uw lichaam door de zitmaaier het zware werk te laten doen. Daarnaast is een zitmaaier ook nog een veelzijdige machine. Frontmaaiers kunnen worden uitgerust met bijvoorbeeld een sneeuwschuiver, rolbezem of grashark. Tuintractoren kunnen bijvoorbeeld een aanhanger of strooier trekken. Kortom, een zitmaaier is een veelzijdige machine waarmee u comfortabel en snel grote oppervlakten maait.

Toont alle 10 resultaten

HUSQVARNA R 112C5 Zitmaaier

 3.144,00

HUSQVARNA R 112C Zitmaaier

 3.609,00

HUSQVARNA R 214 Zitmaaier

 3.799,00

HUSQVARNA 214C Zitmaaier

 4.274,00

HUSQVARNA R 214T Zitmaaier

 4.464,00

HUSQVARNA R214TC Comfort Edition Zitmaaier

 4.749,00

HUSQVARNA R 318X Zitmaaier

 6.288,00

HUSQVARNA R 216T AWD Zitmaaier

 6.459,00

HUSQVARNA R 316TX Zitmaaier

 7.172,00

HUSQVARNA R 316TX AWD Zitmaaier

 9.024,00

Waar moet u op letten bij de aankoop van een zitmaaier?

Het type zitmaaier

Een tuintractor is een zitmaaier in de vorm van een tractor met een maaidek dat in het midden van de machine is gemonteerd. Daarnaast kunnen er allerlei accessoires achter de tractor worden gekoppeld zoals een aanhanger of strooier. De tuintractor is het meest geschikt voor het maaien van grote oppervlakken zonder obstakels.

De frontmaaier of rider is een zitmaaier met het maaidek aan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat het maaidek op meer plekken kan komen dan bij een tuintractor. Daarnaast is een zitmaaier ook wendbaarder dan een tuintractor, waardoor hij makkelijk langs obstakels manoeuvreert. De zitmaaiers op deze pagina zijn frontmaaiers.

Brandstof

De meeste zitmaaiers lopen nog op benzine, maar er zijn sinds kort ook een aantal elektrische zitmaaiers verkrijgbaar. Deze maaiers bieden een aantal voor- en nadelen. Zo maakt een elektrische zitmaaier minder geluid en stoot hij geen schadelijke stoffen uit. Wel zijn deze zitmaaiers over het algemeen wat kleiner en hebben ze een mindere actieradius.

Maaibreedte

In de regel geldt dat een groter maaioppervlak ook een grotere maaibreedte vereist. Met een grotere maaibreedte maait u namelijk een grotere oppervlakte in één keer en bent u dus sneller klaar met maaien. Houdt daarbij wel rekening met de breedte van doorgangen in uw tuin.

Maaihoogte

De meeste zitmaaiers hebben een variabele maaihoogte. Dit is handig, want er is niet één ideale maaihoogte voor elk grasoppervlak. Voor een siergazon is een lengte van 2-4 centimeter voldoende. Wordt het gras veel gebruikt, bijvoorbeeld door spelende kinderen, is het een droge periode of staat uw gras in de schaduw? Dan is het verstandig om het gras boven de 4 centimeter lengte te geven.

Vermogen

Het vermogen van een zitmaaier is belangrijk om de gaten te houden. Een zitmaaier met een hoger vermogen is ook in staat om taai gras en onkruid te maaien. Zitmaaiers met minder dan 8 kW vermogen zijn hier minder geschikt voor.

Geluidsniveau

Langdurige blootstelling aan hard geluid is schadelijk voor onze oren, dit is al zo vanaf 80 dB(A). Let daarom op of het geluidsniveau van de zitmaaier daar niet bovenuit komt, is dit wel zo, dan is het nodig om gehoorbescherming te dragen.

Een zitmaaier kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u zitmaaiers van Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

Is er toch iets mis met uw zitmaaier of wilt u zich aanmelden voor jaarlijks onderhoud? Neem dan contact met ons op.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over zitmaaiers

Heb ik een rijbewijs of certificaat nodig om met een zitmaaier te rijden?

Niet als u hem op privéterrein gebruikt. Daarnaast zijn onze Husqvarna zitmaaiers zeer gebruiksvriendelijk. Ze worden bestuurd met twee pedalen, rem en gas, zonder dat u hoeft te schakelen. Daarnaast zorgt de gelede besturing voor extra wendbaarheid, waardoor ook sturen gemakkelijk wordt.

Waar blijft het gras nadat het gemaaid is?

Het gras wordt tijdens het maaien fijngesneden en weer uitgestrooid over het gemaaide gras, dit heet mulchen. Het zorgt ervoor dat het gras gezond en groen blijft door een natuurlijke compostlaag van versnipperde grassprietjes over het gemaaide gras te gooien. Wilt u liever een opvangbak? Neem dan voor aankoop van uw zitmaaier contact met ons op.

Maait een zitmaaier ook de randen mee?

Een zitmaaier biedt niet de precisie om ook de randjes van het gras mee te maaien. Ook kan een zitmaaier niet altijd in alle hoeken van het gazon komen. Om ook de randen en hoeken netjes te houden kan u een grastrimmer gebruiken. Groeit het gras over de grasrand heen? Dan is het verstandig om dit weg te snijden met een kantensnijder.

Hoeveel onderhoud heb ik aan een zitmaaier?

Het maaidek van een zitmaaier moet na elke maaibeurt schoongemaakt worden om snelle slijtage te voorkomen. Met een frontmaaier gaat dit heel makkelijk, het maaidek klapt namelijk naar boven, waardoor u het van de voorkant schoon kan maken. Daarnaast heeft een zitmaaier ook jaarlijks onderhoud nodig aan het luchtfilter, de bougie en grasmessen. Wilt u dit niet zelf doen, meldt u dan aan voor onderhoud.