Met een kantensnijder ligt ook de rand van uw gazon er perfect bij. Met zijn stevige, verticaal geplaatste mes snijdt hij dwars door de rand van het gazon heen. Het resultaat is dat er geen gras meer over de rand groeit en het gazon mooi gescheiden is van de rest van de tuin. Door het vernuftige ontwerp zijn kantensnijders ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Het ronddraaiende mes doet het zware werk terwijl u het mes alleen hoeft te laten zakken en de kantensnijder langs de rand van het gazon stuurt. Een kantensnijder neemt het zware werk uit handen en maakt de droom van een strakke gazonrand werkelijkheid.

Toont alle 3 resultaten

ELIET KS240 STD 4pk Kantensnijder

 1.009,00

ELIET KS300 Pro E-Power Kantensnijder

 1.839,00

ELIET KS300 Pro HD Kantensnijder

 1.899,00

Waar moet u op letten bij aankoop van een kantensnijder?

Snijmes

Het snijmes is het belangrijkste onderdeel van de kantensnijder. Tijdens het snijden krijgt hij veel te verduren van steentjes, harde grond en harde gazonranden. Een kantensnijder met een stalen mes is dus geen overbodige luxe. Toch slijt het mes van de kantensnijder door gebruik en daarom is het goed om een kantensnijder te kiezen met een in hoogte verstelbaar mes. Zo snijdt u zo diep als u de gazonrand wilt hebben en stelt hem wat lager af na slijtage.

Afschermkap

Tijdens het snijden neemt het mes van de kantensnijder wel eens een steentje of ander hard voorwerp mee. Speciaal daarvoor zit er een beschermkap rond het mes die ervoor zorgt dat deze voorwerpen niet uw kant op vliegen.

Snijhoek

Het mes van de kantensnijder kan meestal schuin afgesteld worden. Dit betekent dat het gesneden oppervlak breder wordt en de lijn tussen gazon en rand dikker wordt. Dit betekent dus dat de afstand tussen het gazon en de rand groter wordt naarmate er een grotere snijhoek gebruikt wordt

Toerental mes

Voor de efficiëntie en zorgvuldigheid van het snijwerk is het toerental heel belangrijk. Een hoog toerental zorgt voor net afgesneden gras, met een minimale wond. Dat zorgt ervoor dat het gras aan de bovenkant niet zo snel bruin wordt door het maaien.

Bouwkwaliteit

De kantensnijders die wij verkopen zijn gemaakt van een stevig, gelast chassis. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het sturen geen speling is en de machine lang mee kan.

Verstelbare duwboom

Met een in hoogte verstelbare duwboom past u de hoogte van het handvat naar wens aan. Dit zorgt voor betere ergonomie en minder belasting van uw lichaam.

Een kantensnijder kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u kantensnijders van ELIET. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over kantensnijders

Wat is het verschil tussen een kantensnijder en een grastrimmer?

Een grastrimmer is meer geschikt om restjes staand gras mee weg te maaien, bijvoorbeeld in een hoekje waar de grasmaaier niet kan komen. Een kantensnijder is speciaal ontworpen om liggend gras voor de rand van het gazon af te snijden. Ook gebruikt een kantensnijder een snel ronddraaiend mes. Dit zorgt ervoor dat hardnekkig gras strak wordt afgesneden. Een grastrimmer gebruikt een trimmerdraad, wat voor een rafelige wond in het gras zorgt.

Wat is het voordeel van een gemotoriseerde kantensnijder?

Kanten steken met de hand kan best wat tijd in beslag nemen en is daarom niet zo handig als u een groot grasoppervlak, bijvoorbeeld een golfbaan of sportveld, moet bijhouden. Met een gemotoriseerde kantensnijder hoeft u alleen de lijn van de grasrand te volgen en de kantensnijder doet de rest van het werk.