Met een grastrimmer zorgt u ervoor dat ook de plekken waar u met de gewone maaier niet kan komen netjes gemaaid worden. Zo blijft uw gazon ook netjes aan de randen en op moeilijk bereikbare plekken. Een grastrimmer is een lichte, handgedragen machine met een trimmerkop. Die kop heeft een ronddraaiend trimmerdraad, waarmee u het gras kortwiekt. Grastrimmers werken ook goed op een accu in plaats van benzine en zijn daardoor ook een goede optie voor wie niet te veel lawaai wil maken tijdens het maaien. Wilt u dus een gazon dat overal netjes is, dan is een grastrimmer onmisbaar.

Toont alle 17 resultaten

HUSQVARNA Aspire™ T28-P4A Grastrimmer

Vanaf  132,00

HUSQVARNA Aspire™ S20-P4A Multitool

Vanaf  132,00

HUSQVARNA 110iL Grastrimmer

Vanaf  170,00

HUSQVARNA 122C Grastrimmer

 218,00

HUSQVARNA 215iL Grastrimmer

Vanaf  227,00

HUSQVARNA 115iL Grastrimmer

Vanaf  265,00

HUSQVARNA 122R Bosmaaier

 265,00

HUSQVARNA 129C Grastrimmer

 303,00

HUSQVARNA 315iC Grastrimmer

 322,00

HUSQVARNA 325L Grastrimmer

 379,00

HUSQVARNA 325iL Grastrimmer

 379,00

HUSQVARNA 129LK Grastrimmer

 408,00

HUSQVARNA 325iR Bosmaaier/Trimmer

 408,00

HUSQVARNA 325iLK Grastrimmer

 474,00

HUSQVARNA 525iLXT Grastrimmer

 474,00

HUSQVARNA 525LK Grastrimmer

Vanaf  569,00

HUSQVARNA 535LK Grastrimmer

 854,00

Waar moet u op letten bij aankoop van een grastrimmer?

Brandstof

Een grastrimmer kan op een accu of benzinemotor lopen, maar wat is nu het meest geschikt voor u? Over het algemeen is een accutrimmer een goede keuze voor persoonlijk gebruik. Grastrimmers op accu zijn relatief stil, hebben geen uitstoot, zijn lichter en krachtig genoeg voor persoonlijk gebruik.

Heeft u de grastrimmer nodig voor zwaardere, professionele klussen? Dan is het handig om een sterke benzine grastrimmer te gebruiken. Toch kunnen de sterkste accu grastrimmers meekomen met de kracht van een benzinetrimmer.

Trimmerdraad

Een grastrimmer werkt met een snel ronddraaiend trimmerdraad dat het gras kortwiekt. Dit draad slijt na verloop van tijd en moet dus vervangen worden. In de handleiding van uw trimmer vindt u hoe dit moet en welke trimmerdraad u nodig heeft.

Maaibreedte

Een grotere maaibreedte betekent dat u meer gras in één keer weg maait. Kort gezegd zorgt een grotere maaibreedte ervoor dat u minder tijd nodig heeft om al het gras weg te maaien. Voor grotere oppervlakten, zoals een slootkant, is dus een hoge maaibreedte aan te raden en voor het trimmen van gazonranden is een lagere maaibreedte voldoende.

Combimachine

Een combimachine is een grastrimmer met een afneembaar uiteinde. Zo kunnen er andere uiteinden op gezet worden waarmee u bijvoorbeeld de heg kan snoeien, bladblazen, kantensnijden of takken zagen.

Gewicht

Voor het gebruikscomfort is het belangrijk om geen zware grastrimmer te gebruiken als u deze niet nodig heeft. Bent u op zoek naar een lichte trimmer, dan is een accu grastrimmer het meest geschikt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een grastrimmer is belangrijk om goed in de gaten te houden. Geluid vanaf 80 dB(A) kan schadelijk zijn voor het gehoor. Draag tijdens het gebruik van een grastrimmer met een hoger geluidsniveau dan 80 dB(A) daarom altijd goede gehoorbescherming.

Een grastrimmer kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u grastrimmers van Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over grastrimmers

Is een grastrimmer hetzelfde als een bosmaaier?

Nee, een grastrimmer is geschikt voor het trimmen van gazons en een bosmaaier ook voor het kortwieken van bijvoorbeeld stevig gras en onkruid. Voor zwaardere klussen heeft u dus een bosmaaier nodig.

Waarom heb ik naast een grasmaaier of robotmaaier ook een grastrimmer nodig?

Met een gewone grasmaaier of robotmaaier kan u niet altijd het hele gazon gemaaid krijgen. Vooral de randen van het gazon zijn vaak lastig te bereiken. Een grastrimmer is veel compacter en zo ontworpen dat u hier wel gemakkelijk bij kan. Een grastrimmer is dus een toevoeging op de grasmaaier of robotmaaier die u al heeft.

Wanneer moet ik het trimmerdraad vervangen?

Het trimmerdraad van een grastrimmer slijt langzaam naargelang u het gebruikt. Na verloop van tijd zal de trimmerdraad dus op zijn. Houdt dit goed in de gaten en vervang het trimmerdraad alvast voor het helemaal op is.