Robotmaaiers tillen grasmaaien naar een compleet nieuw niveau. Ze maaien 24 uur per dag, houden het gras altijd op de door u ingestelde lengte, gaan door in slecht weer en dat allemaal zonder dat u er lichamelijke inspanning voor hoeft te doen. Een robotmaaier draagt ook bij aan de kwaliteit van uw grasmat doordat het gras continu gemaaid wordt en de afgesneden grassnippers blijven liggen en fungeren als natuurlijke mest. Daarnaast heeft u de controle over hoe uw robotmaaier maait. Robotmaaiers met de Automower Connect app bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om in te stellen wanneer de robotmaaier maait en welke gebieden hij wel en niet maait. Heeft u een groot of complex gazon en geeft u om de kwaliteit van het gras, zonder dat u zelf hoeft te maaien? Dan is een robotmaaier perfect voor u.

Toont alle 15 resultaten

Maximaal maaioppervlak per 24 uur

Max. terreinhelling

Energieverbruik

Navigatie

Maaihoogte

GPS volgsysteem

HUSQVARNA Aspire R4 Robotmaaier

 949,00

HUSQVARNA 305 Robotmaaier

 1.296,00

HUSQVARNA 310 Mark II Robotmaaier

 1.666,00

HUSQVARNA 315 Mark II Robotmaaier

 1.944,00

HUSQVARNA 405X Robotmaaier

 2.037,00

HUSQVARNA 310E NERA Robotmaaier

 2.084,00

HUSQVARNA 405X Robotmaaier Bundel

 2.095,00

HUSQVARNA 415X Robotmaaier

 2.500,00

HUSQVARNA 410XE NERA Robotmaaier

 2.547,00

HUSQVARNA 415X Bundel Actie

 2.699,00

HUSQVARNA 320 NERA Robotmaaier

 2.732,00

HUSQVARNA 430X Robotmaaier

 3.269,00

Husqvarna 430X NERA Robotmaaier

 3.611,00

HUSQVARNA 450X NERA Robotmaaier

 4.723,00

HUSQVARNA 435X AWD Robotmaaier

 5.186,00

Waar moet u op letten bij aankoop van een robotmaaier?

Complexiteit

De complexiteit van uw gazon bepaalt of uw robotmaaier zijn maximale maaioppervlak ook daadwerkelijk haalt. Een complex gazon bevat bijvoorbeeld veel bomen, een zwembad, bloembedden en smalle doorgangen. Heeft u een simpel gazon zonder obstakels, dan kan u van het maximale maaioppervlak uitgaan, is het gazon echter complexer, dan kan het zijn dat u een robotmaaier met een groter maximaal maaioppervlak nodig heeft.

Maximaal maaioppervlak per 24 uur

Dit is het maximum maaioppervlak van een robotmaaier binnen 24 uur. Naarmate een gazon complexer wordt (meer uithoeken, steile hellingen etc.) wordt ook dit maximale maaioppervlak per 24 uur kleiner. Zit uw gazon dus dicht tegen het maximale maaioppervlak van uw robotmaaier aan, dan is het verstandig even contact met ons op te nemen. We helpen u dan te bepalen of uw robotmaaier de oppervlakte van het gazon aankan.

Maximale terreinhelling

Dit is belangrijk om in gedachte te houden als u een gazon met aflopende hellingen heeft. Voor een vlak gazon maakt dit verder niet uit, maar wilt u bijvoorbeeld een slootrand of een gazon met niveauverschil maaien, dan is moet u een robotmaaier met een hoge maximale terreinhelling hebben.

Maaihoogte

De maaihoogte van een robotmaaier stelt u zelf naar wens in. Zo zorgt u dat het gazon de hoogte heeft die u mooi vindt, maar de hoogte van het gras is ook belangrijk voor de gezondheid van het gras. Voor een siergazon is een lengte van 2-4 centimeter voldoende. Wordt het gras veel gebruikt, bijvoorbeeld door spelende kinderen, is het een droge periode of staat uw gras in de schaduw? Dan is het verstandig om het gras boven de 4 centimeter lengte te geven.

Navigatie

Een robotmaaier heeft een manier nodig om te weten waar hij is. Op het moment zijn hier twee mogelijkheden voor:

De eerste is een lijn rondom het grasveld die de robotmaaier met sensoren herkent en zo weet dat hij aan de rand van het gras is gekomen. Voor deze methode graven we een geultje langs de rand van het maaioppervlak, leggen daar een lijn in en vullen het vervolgens weer op. Dit is volgens ons de beste methode, maar u kan de lijn ook boven de grond leggen.

De tweede mogelijkheid is navigatie op GPS. Deze methode is praktischer, omdat er geen lijn rond het grasveld gelegd hoeft te worden. Ook zorgt deze methode ervoor dat u via de Automower Connect app altijd kunt zien waar uw robotmaaier is.

Automower Connect

Met de Automower Connect app van Husqvarna houdt u bij wat uw robotmaaier doet en stelt u hem van afstand in. Met de app start of stopt u de maaier, stelt u de maaitijden in en blijft u op de hoogte van alle relevante informatie van uw robotmaaier. Daarnaast maakt u met de app maaizones aan die u bijvoorbeeld verschillende maaitijden kan geven of waarin u tijdelijke obstakels, denk aan een opblaasbaar zwembad, kunt instellen.

Een robotmaaier kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen helpen we u de beste robotmaaier voor uw tuin te vinden, maar daar houdt het niet op. Na aankoop moet een robotmaaier nog geïnstalleerd worden en dat kan best een gedoe zijn, vandaar dat we dit graag voor u uit handen nemen. Daarnaast is het goed om uw robotmaaier in topconditie te houden en dus elke winter na te kijken, belangrijke onderdelen te vervangen en schoon te maken, ook dit nemen we u graag uit handen. Vraag nu winteronderhoud aan.

Van Dolderen Machines verkoopt robotmaaiers van het merk Husqvarna . Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over robotmaaiers

Hoe vaak moet ik mijn robotmaaier laten onderhouden?

Wij raden aan om de robotmaaier in ieder geval één keer per jaar schoon te laten maken, na te laten kijken en de meest slijtagegevoelige onderdelen te laten vervangen. Wij doen dit zelf voor onze klanten in de wintermaanden, zo mist u de maaier niet in het maaiseizoen en staat hij tijdens de winter bij u in de weg. Vraag nu winteronderhoud aan.

Maakt een robotmaaier veel geluid tijdens het maaien?

De gemiddelde robotmaaier maakt zo’n 60 dB(A) aan geluid. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een rustig gesprek. In de praktijk hebben mensen hier nauwelijks last van, zeker in vergelijking met een duwmaaier of zitmaaier. Die machines maken gemiddeld zo’n 90-100 dB(A) aan geluid.

Is een robotmaaier milieuvriendelijk?

Een robotmaaier werkt op elektriciteit en heeft dus geen directe uitstoot. Ook het stroomverbruik is relatief laag. Een gemiddelde robotmaaier verbruikt minder stroom dan een traditionele gloeilamp van 60W. Daarnaast draagt een robotmaaier ook nog bij aan de gezondheid van uw gazon. De afgesneden grassnippers blijven namelijk op het gazon liggen en functioneren als een natuurlijke mest voor het gras, wat de dikte en kleur van het gazon ten goede komt.

Wat doe ik als mijn maaioppervlak boven de 5000 m2 ligt?

De oplossing voor een grasoppervlak groter dan 5000m2 is een systeem met twee verschillende robotmaaiers. In de praktijk wordt dit ook veel gedaan door mensen met een groot, complex grasoppervlak en het werkt uitstekend.