Door regelmatig te maaien krijgt u een gezond gazon met een goede grasdichtheid. Zo geeft u onkruid op natuurlijke wijze minder kans om op te schieten. In ons assortiment grasmaaiers vindt u de grasmaaier die u nodig heeft. Van simpel en oerdegelijk tot professionele modellen. Ze beschikken over verschillende mogelijkheden om het gras te verwerken en functies om het maaien voor u zo makkelijk mogelijk te maken. U kan bijvoorbeeld kiezen uit grasmaaiers met opvangbak, rijondersteuning of automatische bemesting. Op welke manier u ook wilt maaien, er is een grasmaaier die bij uw wensen past. 

Toont alle 11 resultaten

HUSQVARNA Exclusive 54 Grasmaaier

 130,00

HUSQVARNA LC137i Grasmaaier

Vanaf  289,00

HUSQVARNA Aspire LC34-P4A Grasmaaier

Vanaf  303,00

HUSQVARNA LB 146i Grasmaaier

Vanaf  369,00

HUSQVARNA LC 142i Grasmaaier

Vanaf  419,00

HUSQVARNA LC 142iS Grasmaaier

Vanaf  499,00

HUSQVARNA LC 247 Grasmaaier

 555,00

HUSQVARNA LC 347iVX Grasmaaier

Vanaf  609,00

HUSQVARNA LB 548i Grasmaaier

 949,00

HUSQVARNA LC 551iV Grasmaaier

 1.199,00

HUSQVARNA LB 553iV Grasmaaier

 1.299,00

Waar moet u op letten bij aankoop van een grasmaaier? 

Brandstof 

Kiest u voor een elektrische of benzine grasmaaier? Een elektrische maaier is stiller, goedkoper in onderhoud en gebruik en minder vervuilend. Maar wordt u met een elektrische maaier niet belemmerd door een snoer met beperkte lengte? Nee, want alle elektrische grasmaaiers die wij verkopen werken met een accu, waardoor u alleen af en toe de accu moet opladen. 

Een benzinemaaier is praktischer als u lange tijd achter elkaar moet maaien, omdat één tank benzine langer meegaat dan een opgeladen accu. Daarbij komt wel dat benzinemaaiers duurder zijn in gebruik (benzinekosten bijv.) en onderhoud. 

Rijmethode

Een rijmotor is ideaal als u lang en met een zware grasmaaier moet maaien. De rijmotor drijft namelijk de wielen van de grasmaaier aan waardoor hij vanzelf rijdt en u alleen nog maar hoeft te sturen. Rijmotoren met variabele snelheid zijn in te stellen op het tempo dat het beste werkt voor u.

Maaibreedte 

In de regel geldt dat een groter gazon ook een grote maaibreedte vereist. Met een grotere maaibreedte maait u namelijk meer oppervlak in één keer en bent u dus sneller klaar met maaien. Houdt hier dus rekening mee, zeker als u in gedachten houdt dat u per 1000 m2 gazon zo'n twee tot drie kilometer achter uw maaier moet lopen. 

Grasverwerking 

Voor de verwerking van het gras zijn drie mogelijkheden: 

Mulch 

Dit is de beste mogelijkheid voor een mooi en gezond gazon. Hierbij verwerkt de grasmaaier het gras namelijk tot kleine snippertjes die daarna worden uitgestrooit over het gazon. Dit functioneerd als natuurlijke bemesting en maakt uw gazon voller en groener. 

Opvangbak 

De opvangbak vangt het gemaaide gras gelijk op waarna u hem leeggooit op een composthoop of in de groene container. Dit scheelt een hoop opruimwerk. 

Achteruitworp   

Een grasmaaier met achteruitworp gooit het gemaaide gras direct en ongesneden op het gazon. Dit gras moet wel opgeruimd worden, omdat het anders gaat rotten. 

Inklapbare duwboom 

Een inklapbare duwboom is ideaal als u de grasmaaier wilt transporteren of efficiënt wilt opbergen. 

Maaihoogte 

Een variabele maaihoogte geeft u meer mogelijkheden om uw gazon zo te maaien als u wilt. De hoogte van het gras is echter niet alleen esthetisch, maar ook belangrijk om het gazon gezond te houden. Tijdens droge periodes in de zomer is het beter om uw gazon zo'n 1 á 2 centimeter extra lengte te geven. De groei stagneert dan en die extra lengte zorgt dat het gras alsnog gezond blijft. 

Materiaal van maaidek 

Het maaidek is de bescherming die om het maaimes van de grasmaaier heen zit. Uit ervaring weten we dat klanten vaker terugkomen met een kapot maaidek als hij van kunststof is gemaakt. Maaidekken van aluminium zijn al iets steviger dan kunststof, maar wilt u een maaidek dat écht lang meegaat, dan moet u er één van staal hebben.  

Een grasmaaier kopen bij Van Dolderen 

Bij Van Dolderen Machines vindt u grasmaaiers van Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie. 

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over grasmaaiers

Hoe vaak heeft een grasmaaier onderhoud nodig? 

Regelmatig onderhoud van een grasmaaier is essentieel voor optimale prestaties en een lange levensduur. We raden aan om de grasmaaier elk jaar grondig na te laten kijken. Het is dan goed om de olie te verversen, de v-snaar te vervangen en de messen te slijpen. 

Door achterstallig onderhoud gaat de grasmaaier slechter werken en meer brandstof verbruiken. Geen regelmatig onderhoud doen is ook slechter op de lange termijn. De kans op schade aan de motor of andere belangrijke onderdelen wordt veel groter

Wat is de beste oplossing voor een groot maaioppervlak? 

Voor bijvoorbeeld weides, voetbalvelden en parken zijn er betere opties dan een grasmaaier waar u zelf achter moet lopen. Met een robotmaaier maait u zelf helemaal niet meer. Deze maaiers maaien elke dag automatisch een aantal millimeter van het gras, zodat het altijd op lengte blijft. Zelf grote oppervlakken maaien doet u met een zitmaaier. Door de grote maaibreedte en hogere rijsnelheid bent u veel sneller klaar dan met een duwmaaier, terwijl u ook nog comfortabel op de maaier zit. 

Hoe krijg ik de randjes van mijn gazon ook netjes gemaaid?  

Met een grastrimmer maait u ook de plekken waar de gewone grasmaaier niet kan komen. Zo is uw complete gazon gemaaid zoals u wilt, inclusief de randen en nauwe hoekjes. Om de randen van uw gazon echt helemaal grasvrij te maken kan u ook een kantensnijder gebruiken.