Een doorslijper of bandenzaag is een krachtige machine die gebruikt wordt om allerlei materialen mee te slijpen. Als een gewone zaag niet genoeg is, kan de bandenzaag de klus klaren. Dankzij een krachtige motor en een diamanten zaagblad zaag je met deze machine tegels, metaal, asfalt, hout of keramiek. Maar kracht is niet het enige dat deze machine te bieden heeft. Een doorslijper of bandenzaag staat ook bekend om zijn precisie, waardoor hij veel wordt gebruikt door tegelleggers en stratenmakers om tegels of betonbanden op maat te snijden. Wilt u dus zwaar materiaal kunnen snijden, met de nodige precisie? Dan is de doorslijper de beste keuze.

Toont alle 2 resultaten

HUSQVARNA K 535i Doorslijper

 522,00

HUSQVARNA K 770 Doorslijper

 1.538,00

Waar moet u op letten bij de aankoop van een doorslijper? 

Brandstof

Sinds een aantal jaar zijn er ook doorslijpers op accu beschikbaar. Deze machines worden steeds verder doorontwikkeld en steeds krachtiger, maar voor de zwaarste klussen heeft u toch nog een benzine slijper nodig. Wel scheelt een accu machine aan benzinekosten en is hij prima bruikbaar om bijvoorbeeld tegels en dakpannen te snijden. Ook zijn ze een stuk lichter en daardoor een stuk comfortabeler in gebruik.

Zaagdiepte

Let op dat de snijdiepte van de machine overeenkomt met de diepte van wat u wilt zagen. Kijk hierbij niet naar de bladdiameter, maar naar de echte snijdiepte.

Bladdiameter

Dit geeft aan welke bladdiameter geschikt is voor uw doorslijpers. Let er op dat u nooit een blad monteert dat groter is dan de maximum aangegeven diameter. Een kleiner blad monteren kan wel, maar is veel slijtgevoeliger en op eigen risico. Houdt u zich dus aan de aanbevolen bladdiameter van uw doorslijper.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een doorslijper licht al gauw boven de 100 dB(A), terwijl geluid van boven de 80 dB(A) al schadelijk kan zijn. Draag bij gebruik daarom altijd gehoorbescherming.

Trillingen

Een doorslijper is een krachtige machine, wat tot gevolg heeft dat de machine behoorlijk trilt. Deze trillingen kunnen na verloop van tijd schadelijk zijn en daarom is er een wettelijk maximum ingesteld voor professioneel gebruik. Dit is 2,5 m/s², al onze doorslijpers blijven hier onder.

Een doorslijper kopen bij Van Dolderen

Bij Van Dolderen Machines vindt u doorslijpers van Husqvarna. Uit ervaring weten we dat dit een topmerk is dat levert op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en innovatie.

Een doorslijper is een gevoelige machine en moet dus goed bijgehouden worden. Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw doorslijper nodig? Neem dan contact met ons op.

Bestellingen boven €99 worden gratis bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over doorslijpers

Kan ik met mijn doorslijper ook nat snijden?

Ja dit kan met de doorslijpers die wij op voorraad hebben. U kan de doorslijpers aansluiten op een watertank die de doorslijper van water voorziet, waardoor stof direct neerslaat en de levensduur van het snijblad en de machine verlengt wordt.

Is het veilig om met een doorslijper/bandenzaag te werken?

Een doorslijper is een machine waarvan je de veiligheid serieus moet nemen. Zorg daarom dat u op de hoogte bent van de juiste veiligheidsmaatregelen en hoe u de machine veilig gebruikt. Draag in ieder geval een goedgekeurde bouw- of veiligheidshelm, gehoorbescherming, een veiligheidsbril, stofmasker, werkhandschoenen, stevige kleding en werkschoenen.

Kan ik gewone benzine gebruiken voor mijn doorslijper?

Een doorslijper werkt met een tweetaktmotor en heeft dus een mengsmering nodig. Raadpleeg de handleiding van uw doorslijper wat u precies nodig heeft.