Een mini-tractor is een compacte, maar krachtige tractor die ideaal is voor allerlei klussen rond het huis en op het land. Voor mensen met een groot stuk land is hij in te zetten om bijvoorbeeld gras te maaien, hooibalen te verplaatsen, hout te versnipperen en brandhout te vervoeren. Uitgerust met een hefinrichting, kar of aftakas neemt de mini-tractor hierbij het zware werk uit handen.

Maar ook voor professionals heeft een minitractor voordelen. Denk bijvoorbeeld aan fruittelers of boomkwekers, zij hebben wel behoefte aan een sterke tractor, maar hebben niet de ruimte voor een standaard tractor. Door de kleinere omvang kunnen ze bijvoorbeeld makkelijker door de rijen van een boomgaard of boomkwekerij rijden, waardoor ze bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om fruit te vervoeren, tussen de rijen te maaien en het land te fresen of ploegen.

Al met al is de mini-tractor een veelzijdige hulp voor iedereen met een zware klus rond het huis of op het land.

Toont alle 11 resultaten

ISEKI TM 3187

Vanaf  13.128,50

ISEKI TM 3187 Servo

Vanaf  13.976,00

ISEKI TM 3217 Mech.

Vanaf  15.633,00

ISEKI TXGS 24

Vanaf  17.061,00

ISEKI TM 3217 Hydro

Vanaf  19.197,00

ISEKI TM 3267 Mech.

Vanaf  20.174,00

ISEKI TM 3267 Hydro

Vanaf  22.530,00

ISEKI TLE 3410 Mech.

Vanaf  27.346,00

ISEKI TLE 3410 Hydro

Vanaf  29.766,00

ISEKI TH 5370

Vanaf  37.086,00

ISEKI TH 5420

Vanaf  41.261,00

Waar moet u op letten bij de aankoop van een mini-tractor?

We adviseren u graag persoonlijk over onze mini-tractoren, zo kunnen we beter bepalen welke factoren voor u belangrijk zijn. Wilt u alvast wat meer weten, dan staan hieronder een aantal punten die belangrijk zijn om in de gaten te houden bij uw keuze

Gebruik

Het allereerste dat u moet bedenken is waar u de mini-tractor voor gaat gebruiken. Bedenk welke werkzaamheden u het meest verricht en waar ze plaatsvinden. Wilt u de trekker vooral gebruiken om dingen te slepen, dan is de hefkracht bijvoorbeeld niet zo relevant. Gebruikt u de trekker in een boomgaard of boomkwekerij, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat hij niet te breed is. Bedenk wat u belangrijk vindt, dan helpen wij u daar de beste mini-tractor bij te vinden.

Vermogen

Voor moeilijk begaanbaar terrein en zware trekklussen is een groter vermogen aan te raden. Ook geldt dat zwaardere machines meer vermogen nodig hebben, vaak staat dit in de technische specificaties van de machine. Houdt dit dus altijd in de gaten voordat u een mini-tractor koopt.

Aandrijving

Mini-tractoren kunnen een mechanische of hydrostatische aandrijving hebben. Dit heeft invloed op de manier waarop u de tractor bedient. Bij een hydrostatische mini-tractor hoeft u niet zelf te schakelen, bij een mechanische aandrijving wel.

Versnellingen

Mechanisch

Dit is een normale mechanische versnellingsbak. Hierbij heeft u de keuze uit een aantal versnellingen, soms ook voor de achteruit. Zo kunt u ook als u achteruit goed bepalen hoe hard u rijdt.

Hydrostatisch

Een hydrostatische mini-tractor heeft een hydraulisch versnellingssysteem. Hierbij heeft u twee voetpedalen, één voor achteruit en één voor vooruit, waarbij u niet hoeft te schakelen. Wel heeft u de keuze tussen drie groepen. Deze groepen bepalen hoe snel de tractor optrekt en wat de maximumsnelheid is. Eén groep is voor stapvoets rijden, één voor een gemiddelde snelheid op het erf of land en één voor hogere snelheden op de openbare weg.

Hefkracht

Dit is belangrijk om rekening mee te houden als u de tractor wilt gebruiken om bijvoorbeeld grond of hooibalen op te tillen met de hefinrichting. Werkt u veel met zware, natte klei of grote hooibalen, dan is het aan te raden om voor een tractor met een grote hefkracht te kiezen.

Motor

Iseki tractoren zijn uitgerust met een drie-cilinder diesel motor die voldoet aan de Stage V emissienorm. De motoren van Iseki zijn krachtig, betrouwbaar en duurzaam.

Aftakas

Dit geeft aan of de tractor over een aftakas bezit en hoeveel toeren hij maakt. U kan hier bijvoorbeeld een houtversnipperaar of grondfrees op aansluiten.

Een mini-tractor kopen bij Van Dolderen

Niet iedereen werkt dagelijks met tractoren, wij gelukkig wel. Hierdoor hebben we de kennis om u van advies te voorzien. We luisteren naar wat u nodig heeft en helpen u de juiste mini-tractor voor uw wensen te vinden. Ook nadat u een keuze heeft gemaakt helpen we u verder. We bestellen de tractor, bouwen hem op en doen eventuele aanpassingen naar uw wens. Mocht u na ingebruikname onderhoud, reparatie of een aanpassing nodig hebben, dan staan we voor u klaar.

Heeft u onderhoud of een reparatie aan uw mini-tractor nodig? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs, dan helpen we u verder. Wij zijn te bereiken via telefoon (0488 71 20 52) en e-mail (klantenservice@vdolderen.nl). U vindt ons op de Batterijenweg 1C 4041DA in Kesteren.

Veelgestelde vragen over mini-tractoren

Heb ik een rijbewijs nodig om op een mini-tractor te rijden?

Als u op de openbare weg wilt rijden en geen Rijbewijs B van voor 1 Juli 2015 heeft, dan heeft u een trekkerrijbewijs nodig. Voor gebruik op eigen terrein of eigen land is geen rijbewijs verplicht.

Leveren jullie ook machines en uitrusting voor mini-tractoren?

Voor elk model zijn verschillende accessoires beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een cabine, klepelmaaier, frontgewichten, sneeuwschuif of frontlader. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact met ons op. We stemmen de trekker graag af naar uw wensen.

Hoe zit het met de prijs van een mini-tractor?

De aangegeven prijs is de basisprijs inclusief btw. We onderscheiden hierin een aantal hoofdcategorieën per mini-tractor, gebaseerd op de meegeleverde banden. Welke banden u kiest bepaalt het basisbedrag van de tractor. Daarbovenop komen dan nog eventuele kosten van accessoires, uitrusting of aanpassingen.